Sneller drogen? Het kan echt!


 
Kost het wassen en weer droog föhnen van honden jou ook zoveel tijd? Bekijk dan even onze tips. Misschien zijn er dingen die je kunt toepassen om het drogen alvast sneller of efficiënter te laten verlopen - met zelfs een beter eindresultaat erbovenop!
 

Onze tips.


Sneller haar drogen begint al met de keuze van de juiste shampoo.

Kies een natuurlijke shampoo met gehydrolyseerde ingrediënten. Deze bestanddelen kunnen tot diep in de haarschacht dringen, waardoor er geen laagjes ontstaan bovenop het haar.

Hoe minder laagjes er op het haar komen te liggen, hoe sneller je de vacht droog kan föhnen.

Gebruik altijd een conditioner.

Verdeel de conditioner gelijkmatig over het haar met een wijdgetande kam. Zo hou je de werkzame ingrediënten van de shampoo beter en tevens ook langer vast in het haar.

Conditioner maakt het haar beter of makkelijker doorkambaar. Dat op zich is al pure tijdswinst!

Spoel het haar grondig uit.

Geen achtergebleven resten van shampoo of conditioner geven een egaler resultaat na het föhnen.


Maak de vacht droog met een microvezeldoek.

Knijp het vocht voorzichtig uit de vacht met een microvezel doek.

Microvezeldoeken absorberen 2 x zoveel water in vergelijking met een gewone handdoek.

Doe de hond een microvezel badjas om.

Wacht vervolgens een 10-tal minuten vooraleer je start met droog blazen. De badjas absorbeert overtollig vocht. Tijdens de 10 minuten 'badjassentijd' kan jij een ander klusje doen of eventjes pauze nemen ☺

Nota: Geen badjas voor honden beschikbaar? Aan de lucht laten drogen heeft ook effect, maar beter nog is de hond te wikkelen in een gewone handdoek. Let er vooral op dat de hond het niet koud krijgt!


Leg een absorberende doek op de trimtafel tijdens het föhnen.

Hierdoor zal het uitgeblazen vocht niet weer opspatten, waardoor de vacht veel sneller droogt.


Vernevel voor het föhnen Fast Dry Spray van Colin Taylor Grooming over de vacht.

Dit product versnelt het droogproces. Deze spray bevat ingrediënten - geen siliconen!- die het vocht opsluiten in de haarschacht.

Fast Dry spray zorgt ervoor dat het vocht niet naar buiten kan. Hierdoor droogt het haar sneller.

Nota: Hou een dikke vacht goed open tijdens het sprayen, zodat het product tot diep in de vacht kan komen.


Gebruik de juiste borstel.

Kies voor een borstel met afgeronde pinnen die de warmte geleiden. Pinnen vervaardigd uit geel koper met nikkel coating geven een optimale hittetransfer.

Let wel: goed, kwaliteitsvol materiaal kent (meestal) zijn prijs. Anderzijds bespaart het je wel veel tijd - en later dus ook geld.


Volg de correcte droogtechniek.

Start met het uitblazen van de vacht kort tegen de haarwortel. Föhn de vacht daarna laag per laag. Werk volgens een vast schema en een vaste routine.

Gebruik van degelijk, geschikt materiaal in combinatie met de juiste technieken, zorgt voor een efficiëntere wijze van werken. Efficiënter werken, dat is pure tijdswinst!

Deel je trimsalon indien mogelijk op in een natte en een droge ruimte.

Het aanwezige vocht in de badruimte zorgt voor een langere droogtijd. Föhnen doe je daarom beter in een andere, droge ruimte.

...


 

Sneller drogen? Zo makkelijk is het dus!

 

Fast Dry Spray van Colin Taylor Grooming bevat geen siliconen, maar wel Aloe Vera en Avocado om de vacht en de huid van je viervoeter te beschermen en te voeden. De Fast Dry sprayfles vernevelt zeer fijne mist, egaal over de vacht - geen lekken of druppels - en dit met slechts één triggerbediening. De sprayfles werkt bovendien in alle richtingen; ook ondersteboven. De verneveling gaat vrijwel geluidloos waardoor het product ook geschikt is voor gebruik bij angstige dieren.


 

#groomer #groomerwebshop #groomeracademie #groomerpaalberingen #colintaylorgrooming #fastdry #fastdrying #fastdryspray #juistetechniek #droogtechniek #zondersiliconen #siliconenvrij #aloevera #avocado #hondentrimmen #hondentrimopleiding #praktijkgerichthondentrimmer

367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven