HERO Bowl

Bijgewerkt op: 11 feb. 2021


's Werelds eerste volledig (99.99%) anti-microbiële schaal voor drinkwater of voer

- ontwikkeld door de ethische onderneming HOWND -

 

Wist je dat de hondenvoerbak of waterbak één van de meest besmette oppervlakken is in je huis?

We houden allemaal van onze honden, maar wat we vaak over het hoofd zien, is het schoonhouden van hun voer- en drinkbakken. Volgens een studie van de National Sanitation Foundation staat de hondenkom op de 4e (!) plaats van meest vervuilde, besmette oppervlakken in je huishouden,- na de keukenspons, de gootsteen en onze tandenborstelhouders. Uit onderzoek blijkt dat op 67% van alle hondenschalen die uit de vaatwasser komen nog altijd Salmonella wordt gevonden op het oppervlak. http://www.nsf.org/consumer-resources/cooking-cleaning-food-safety/cleaning/clean-germiest-home-items

 

Waar bacteriën zich kunnen hechten, kunnen ze zich ook vermenigvuldigen! ​​

​​Wellicht heb je zelf ooit wel gezien -of gevoeld - dat er aan de binnenkant van een gebruikte hondenvoer- of drinkbak een soort film, glibberig slijm zit. Dit wordt biofilm genoemd, een verzameling micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm vastgehecht aan een oppervlak - vergelijkbaar met tandplak. Bacteriën in biofilms zijn beter bestand tegen toxische stoffen zoals antibiotica en detergenten. Studies hebben uitgewezen dat slechte biofilms verantwoordelijk zijn voor een hele variatie aan infecties (urinewegen, blaasontstekingen, oorinfecties, darminfecties, enz...)

Het dagelijks schoonhouden van de schalen is één ding, de keuze van het materiaal is eveneens van belang.

Gedeukte kommen, gescheurde of afgekauwde kommen... we kennen ze allemaal.

Helaas is het proper schuren van je (plastic) bak vaak niet de beste optie. Hierdoor ontstaat er een extra ruw oppervlak, waar bacteriën zich zeer goed thuis voelen.

 

De HERO Bowl van Hownd werd vervaardigd uit

- zeer sterk Polypropyleen

- met anti-microbiële beschermende BioCote® technologie

Polypropyleen ✔️ is een harde, sterke, hittebestendige kunststof met hoge kleurvastheid ✔️ is zeer bestendig tegen chemische inwerking van zuren, logen en oplosmiddelen

✔️ de corrosievastheid van Polypropyleen zorgt ervoor dat er geen scheurtjes kunnen ontstaan ✔️ is bestand tegen bacteriegroei. Daarom worden de meeste injectiespuiten uit dit materiaal gemaakt ✔️ is bovendien milieuvriendelijk; volledig recycleerbaar. Bij recyclage van het product komen geen gevaarlijke stoffen vrij

BioCote® technologie Voor het eerst werd de gepatenteerde BioCote® zilver-ion technologie gebruikt bij de productie van voer- en drinkbakken, de HERO Bowl van Hownd. BioCote® technologie wordt voornamelijk ingezet in hospitalen, scholen of andere ziektekiemengevoelige omgevingen om de meest dodelijke virussen te vernietigen.

De ontwikkelaars van nieuwe Hownd-producten zagen hoe belangrijk de opname van BioCote® technologie in de productie van hondenvoerbakken zou kunnen zijn. Hownd is hiermee dan ook het eerste bedrijf in de huisdierensector dat deze Biocote® technologie heeft toegepast in de productie van een hondenkom, de HERO Bowl.

Wat is BioCote® technologie precies? BioCote® is een zilver-ion technologie; zeer effectief, met een lange levensduur en veilig. BioCote® technologie is bewezen effectief tegen bacteriën zoals o.a. MRSA (Staphylococcus aureus), E.coli, Salmonella Bovendien onderdrukt het de groei van bacteriën, schimmels, gisten en zelfs superbacteriën - een groei die zich nog steeds kan verderzetten na het afwassen met de hand of in de vaatwasser.

EFFECTIEF . LANGE LEVENSDUUR . VEILIG

✔️ effectief want het reduceert bacteriën, gisten en schimmels tot wel 99.99% in 2 uur tijd - in slechts 15 minuten reeds meer dan 86%! ✔️ lange levensduur want BioCote® behoudt zijn anti-microbiële werking gedurende de hele levensduur van de HERO Bowl, ook wanneer deze beschadigd zou raken. BioCote® slijt niet, kan niet afwassen of uitlogen ✔️ veilig want zilver is een onschadelijk, veilig en natuurlijk alternatief voor synthetische, organische anti-microbiële stoffen.

Hoe werkt het? Voor de productie van de HERO Bowl worden zilver-ionen werden verwerkt in het zeer sterke, recycleerbare Polypropyleen; Deze zilver-ionen zijn continu in staat om microben te bestrijden door zich te verbinden met de microbiële eiwitten in de cel en in de celwand. Zo verstoren ze de DNA-replicatie en bevorderen ze de vorming van reactieve zuurstofdeeltjes. De microben worden uitgeschakeld tot wel 99.99% en de HERO Bowl is weer volledig beschermd.

De gepatenteerde BioCote® technologie maakt van je HERO Bowl de meest hygiënische hondenkom op de markt en daarmee de slimste aankoop voor jou, je familie en je viervoeter.

Je HERO Bowl zal langer schoon blijven. Er bestaat vrijwel geen risico op besmetting, ook niet onderling daar BioCote® technologie 24/7 werkzaam is, complementerend aan jouw dagelijkse schoonmaakbeurt.

 

​​HERO Bowl

Ideaal voor

✔️ gebruik thuis of wanneer je meerdere huisdieren hebt,

✔️ voor gebruik in trimsalons, dierenartspraktijken, hondenscholen, cafés,...

kortom op elke plaats waar meerdere honden eten of drinken uit dezelfde kom.

Ergonomisch design

Het ergonomisch design van HERO Bowl maakt voeren makkelijker. Bijkomend zijn de bakken voorzien van een anti-slip bodem.

Verkrijgbaar in 2 maten

SMALL 18 cm - 450 ml

LARGE 23 cm - 1 liter

Mogelijke kleuren

Ocean Blue - Lavender Blush - Spring Green - Raspberry Rose - Urban Grey

Verkrijgbaar bij Groomer of via www.groomer.be Men zegge het voort...

#changingthebowlgame

#voerbak #drinkbak #hygiëne #hondenschaal

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven